Behind the scenes

Jeg har været et smut i arkiverne for at se, hvad der gemmer sig i inspirations-mappen. På kunstskolerne lærte jeg at dokumentere og gemme inspirationerne – både for at have et afsæt kunstnerisk og for at have en idébank at vende tilbage til, når der skal nye idéer på bordet.

 

I gennemgangen af arkiverne blev jeg mindet om al den inspiration, jeg bevidst og ubevidst suger til mig. Der er så meget at vælge imellem, at jeg blev helt overvældet. Og taknemmelig.

I processerne med at udvælge og bearbejde materialet bliver der ”siet” en masse information fra, som ligger latent i ethvert værk. Der er det, jeg mener med overskriften: "Behind the scenes" - den skjulte proces og de inputs, som er med til at danne grundlag for en skabende proces.

 

Uden Inspirationen (ja, jeg fik lyst til at skrive det med stort) er der ikke meget energi at skabe ud fra.

Det kan være bevægelsen i en hånd – en vinge - et faldende blad – folden i en serviet – rytmen der opstår i skyggerne fra legepladsens stativer.

Det kan også være farvesammensætningen på en gammel færge– neonlysene der laver genskin i regnen på ruden – eller en tåget dag.

 

-Eller det kan være den stoflige tekstur på færgeindsejlingen – sten ved havet – afskallet graffiti – eller et stillbillede fra en film.

I arkiverne ligger der meget råstof, som aldrig ser dagens lys, men som i allerhøjeste grad er med i processen, når der skabes et værk.

Noget er åbenlyst, andet ligger latent. Jeg fik lyst til at trække nogle få fotos frem i lyset, og give dem et blogindlæg.

 

Inspiration kan man gå på jagt efter. Den kan også komme som en idé eller en indskydelse.

– Og den kan komme i arbejdet med materialet, hvor idéerne opstår som følge af materialets gensvar i selve processen.

I min optik er det en blanding af alle disse parametre, som giver et personligt udtryk i et værk. Det, som danner fundamentet og forhåbentlig genkendelsen eller en udefinérbar genklang hos beskueren.