Egedal keramik + 3 days of design i Kbh.

Denne uge afholdes "3 days of design" i København. 3 days of design er et eldorado for kunst- og designelskere, og samtidig en unik mulighed for at se, hvad der rører sig indenfor området. Eventen har base på Designmuseum Danmark, men ellers er konceptet, at man går på opdagelse forskellige steder i København. Den fulde liste over deltagere finder du her.

Jeg er inviteret til at udstille sammen med andre dygtige keramikere hos Yonobi, som til denne event har indgået et samarbejdet med STUDIO 0405. Temaet hos dette års udstilling hos Yonobi er "Beauty of everyday things," som er et uddrag af Mingei-bevægelsens æstetiske filosofi. (Jeg har tidligere skrevet om Mingei i et par blogindlæg; find dem her og her.)

Herunder finder du en teaser på videoen og udstillingen med et citat af Sôetsu Yanagi: "Our lives are filled with objects. Everyday things used in everyday settings, they are our constant companions. They should be made with care and built to last, treated with respect and even affection. They should be natural and simple, sturdy and safe - an aesthetic fulfillment of our practial needs. They should, in short, be things of beauty."

Jeg glæder mig til på udstillingen at vise et større værk, som er en del af lava-serien.

Du kan følge dette link, hvor du kan finde de forskellige designere, som deltager i 3 days of design: www.3daysofdesign.dk

Som en bonus kan jeg afsløre, at den japanske fotograf Maya Matsuura har skabt en ny kortfilm, der vises på udstillingen - se tidspunkter her. Aya Yoshida har komponeret musik til videoen, og ved visningen af filmen gives der en live performance på cello ved Ida Nørby.

Maya Matsuura har været på besøg her i værkstedet med sit kamera, så mon ikke der sniger sig et par klip ind fra Egedal Studio? Jeg glæder mig til at se både udstillingen og filmen!