Please note that the studio is closed until July 22nd. Works will be shipped hereafter. Please note that the studio is closed until July 22nd. Works will be shipped hereafter.

Fra arkiverne

 

Denne gang har jeg fundet en serie keramik i arkiverne fra 2014.

 

 

Den er relevant at hive frem nu, fordi mit forrige blogindlæg nævner denne serie - min seneste "Simple" serie keramik står nemlig på skuldrene af denne.

Serien, som jeg udførte i sommeren 2014 er en limited edition serie af enkle, stramme former. Inspriationen til serien fik jeg bl.a. fra de danske møbelklassikere fra 1960´erne; enkle designmøbler i teak, som er kommet frem igen de senere år.

Jeg fik lyst til at lave en serie objekter, som kunne spille sammen med designklassikerne på en ny måde - altså både pege tilbage i tiden stilmæssigt, men samtidig være relevant og moderne. Det kom der denne serie ud af.

De er - som nævnt - fra arkiverne, og derfor ikke noget, jeg har fremme på keramik-galleriet her på siden. Der er et par enkle tilbage, resten er blevet solgt.

Serien er som altid hånddrejet. Jeg synes, der er så meget historie og dybde i et værk, som er drejet i stedet for at være støbt. Det giver uværgerligt nogle små skævheder, som jeg synes, hører til i et håndlavet værk.

 

 

Med denne serie har jeg dog skåret ind til benet, og der er kun antydningen af drejeriller - udtrykket står skarpt for at fremhæve vinklerne på keramikken.

Serien kaldte jeg dengang for "KISS - Keep It Super Simple" og det er en personlig reference til en frase, én af mine lærere på kunstskolen i England dengang brugte.

Det er interessant for mig at gå i arkiverne og finde "gamle" værker frem - denne serie er som nævnt fra 2014, altså fire år gammel. - Men serien kunne i princippet lige så godt være udført i dag.

Den har på en måde lagt fundamentet for den seneste serie keramik, jeg har lavet, hvor jeg har bygget videre på de enkle og stramme former.