Keramik i Berlin

For et par år siden var jeg på ferie i Berlin, og fandt i den forbindelse et sted, hvor jeg nu handler det meste af mit ler – bl.a. det sorte ler, som jeg efterhånden bruger mest.

 

 

Siden har jeg fået fragtet leret herop, men i starten af denne måned lykkedes det at komme derned igen – både for at handle ler hos min forhandler, og for at møde nogle dygtige arkitekter, som hedder MAR PLUS ASK.

–Så jeg afleverede keramik hos dem i deres afdeling i Berlin, og handlede ler, da jeg alligevel var i byen. Arkitekterne var meget inspirerende at besøge; deres renovation af en bygning i Kreuzberg var intet mindre end fantastisk.

Aldrig har jeg set så homogent og gennemført et renoveringsprojekt. Rummene stod som rene skulpturer i sig selv, og kærligheden til materialet og håndværket var åbenlys. Udover selve arkitekturen designer de også møbler.

Det var meget inspirerende at møde mennesker, som arbejder indenfor et andet felt, men hvor der er en passion for æstetik og rene materialer. Hvem de er, og hvor du kan finde dem, kan du læse mere om her.

 

 

Jeg boede i Kreuzberg, som er en del af det gamle Østberlin, og det slog mig igen, hvor facetteret byen er. Kreuzberg er stadig præget af undergrundsmiljøet, og det var inspirerende at sidde og suge stemninger og indtryk til sig på caféer og spisesteder – og suse gennem byen i bil.

Hotellet lå ved Checkpoint Charlie, og jeg synes, at byens historie overalt giver byen en særlig tyngde. Sprælsk og alvorlig på én gang.

Et galleribesøg blev der også plads til, og jeg måtte igen sande, at Berlin virkelig er en perle. Usleben visse steder, funklende andre, og at i netop den kontrast opstår der noget virkelig interessant. Spændvidden er stor.

Jeg har allerede lyst til at tage tilbage, og slentre rundt i sidegaderne, men det må blive en anden god gang – med alt det nye ler, jeg har fået med hjem, skal der udføres en masse nye værker i atelieret!

 

 

Ps. På turen hjem købte jeg et tysk ”Bo Bedre” (det hedder ”Schöner Wohnen”) og fandt et af mine værker  i et set-up med andre skandinaviske keramikere. En fin afslutning på en god tur.