Kirsten Kjærs Museum

Jeg har været på inspirationstur til Kirsten Kjærs Museum i Thy. Det var virkelig turen værd - af flere årsager. Kirsten Kjær var maler, og skabte i sin levetid en betragtelig samling værker. Museet i Thy huser en meget stor del af disse. Udover museets faste samling af Kirsten Kjærs malerier, har de tilmed flere udstillingsrum, som viser kontemporær kunst. Derudover er der en musiksal, adskillige værksteder, og boliger, hvor kunstnere kan søge om ophold.

 

 

I den kontemporære afdeling vises lige nu en udstilling, der hedder "Efterklange og Mellemrum" skabt af Lise Seier Petersen og Vinni Frederiksen. Det var primært årsagen til, at jeg tog turen til Thy. Lise Seier Petersen var i sin tid min keramiklærer, og jeg har lært meget af hende. Derfor var det også en oplevelse med et ekstra lag, da jeg har fulgt hendes kunstneriske virke i mange år.

 

 

Udstillingen er bygget op i tre afdelinger, alle med flydende pibeler som omdrejningspunkt. De to kunstnere undersøger med et organisk materiale følgende begreber: Lyd, tid, rum og afstand. Se pressemeddelelse her: http://www.kkmuseum.dk/wp-content/uploads/2021/04/pressetekst_Vinni_Lise_NY-1.pdf

 

 

Jeg har her vist et par fotos fra udstillingen, og man kan på de sociale medier (Instagram) følge udviklingen i installationerne - som er i færd med at antage nye former og skabe deres eget liv.

 

 

Det var en meget fin oplevelse, og inspirerende at se nye måder at bruge leret på; nemlig til andet end vaser og krukker. At det på denne måde taler sit eget sprog giver lerets karakter en ny dimension. Den filosofiske baggrund for værket tilfører i min optik værket et dybt poetisk lag, og jeg ville ønske, at værket fik lov at leve videre i meget lang tid. Tak for en fin oplevelse!

Udstillingen løber frem til d. 16/5 som er sidste dag; her kan man også møde kunstnerne bag værket "Efterklange og Mellemrum." Du finder adresse mm. på Kirsten Kjærs Museum her.

Udstillingen er skabt med støtte fra Statens Kunstfond.