"Skrøbelighed" - en gruppeudstilling i The Studio Gallery

Jeg er blevet inviteret til at deltage i en gruppeudstilling i The Studio Gallery, som har titlen ”Skrøbelighed.” Jeg har de seneste par måneder lavet værker specifikt til denne udstilling, og jeg glæder mig til at se, hvordan mine værker spiller sammen med de andre kunstneres værker.

 

 

De andre udstillere er: Camilla Boman Jensen, Christina James Nielsen og David Gottschalck Bolving. I invitationen står der:

”Fire kunstnere vil arbejde med skrøbelighed i form af enten materiale, teknik, præsentation af værker eller som emne. Ideen til udstillingen udspringer af en fascination af det paradoksale i, hvor stærkt et værk kan både virke og være – når det får lov til at fremstå fint, sart og skrøbeligt.”

Mit udgangspunkt tager to afsæt: Stentøjsleret, som traditionelt set er stærkt. Dette sorte ler har jeg arbejdet med på drejeskiven og derefter smidt med/trukket i/mast.

Det andet ler, som jeg har brugt til udstillingen, er porcelænsleret. Det er traditionelt set et meget tyndt og fint materiale, som er brugt til tynde, sarte ting.

 

 

Jeg har udført skulpturer i leret, som dermed fravristes sin brugsværdi. Under udarbejdelsen af disse værker har jeg været usædvanlig hård ved porcelænet, og har ladet revner opstå som følge deraf.

Det paradoksale er, at selvom værkerne fremstår skrøbelige og på sin vis sarte, er de ret robuste.

Alle værker fremstår uglaserede. Det er for at understrege tingenes form, og ikke sløre dem til med farver eller glasurens blanke overflade.

Et enkelt sort værk har dog fået en sort glasur indvendig og i kanten, for at fremhæve den ”skrøbelige” åbning, som er flået op. Et andet værk har jeg skrevet på med mat, sort farve. 

 

 

Det er en skål, der er smadret i 9 stykker, og fragmenterne heraf er nummererede – bagpå er de signerede enkeltvis. Netop dette værk er nok det mest konceptuelle, jeg har udstillet til dato.

Det bliver for mig et billede på helhedens værdi, og hvad der sker, når skrøbeligheden sætter ind.-At jeg har valgt at lade det fremstå stykvis er for mig en understregning af udstillingens tema: Skrøbelighed.

 Udstillingen kan ses i The Studio Gallery d. 06.09. - 28.10.2017, der er ferninsering d. 08.09.2917 kl. 15-18. Alle er velkomne. Adressen er Vesterbro 13, 5000 Odense C.