"Well done!"

Jubilæumsudstillingen er nu vel overstået, og det blev en fantastisk dag! Jeg var – og er – stadig helt overvældet. Det var skønt at møde både nye og kendte ansigter, og at vise min kunstneriske rejse gennem 20 år. Erhvervsparken havde lagt de fedeste lokaler til – og der var både champagne og lækkerier. Alt i alt en virkelig vellykket dag.


blogindl-5-b

 

I dagene op til udstillingen, da jeg forberedte den og fik sat værkerne op, blev det pludselig tydeligt for mig, hvad der er sket på det håndværksmæssige område. Det er ikke noget, jeg tænker over når jeg arbejder til daglig – men jeg kunne pludselig se, hvor stor forskellen er mellem de første, spæde forsøg, til jeg blev mere habil – og endelig blev mere modig i udtrykket.

 ”Det tager 10 år at lære og 20 år at glemme,” sagde den anerkendte keramiker Shoji Hamada om det, at kunne det keramiske håndværk. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret.

 De seneste værker, jeg har lavet indenfor det keramikken, synes jeg bliver mere og mere fri i udtrykket, dog uden at gå på kompromis med håndværket. Derudover er det en stor fornøjelse at se, at keramikken er kommet til ære og værdighed igen.

 

fad_paa_gulvet2

 

Da jeg startede ud for 20 år siden, havde keramikken stadig 70´ernes støvede omdømme, og det var vel lidt kikset at beskæftige sig med det. Nu er keramikken kommet frem fra gemmerne, og kolleger rundt om i landet løfter faget til nye højder. Det er et godt tidspunkt at være studio keramiker på!

 

Udover keramikken viste jeg også de nyeste ”bobler fra laboratoriet” – de seneste eksperimenter. Det er ler, pigment, gips, revet trækul og olie på lærred, papir og træ. Det rustikke udtryk, jeg dyrker i det keramiske, har jeg arbejdet på at overføre til billedformatet. Det var jeg meget spændt på at se sammen med mine andre ting, og høre gæsternes reaktion.

  

blogindl-5-tekst

 

Det blev også godt modtaget! Der var en fin sammenhæng i det æstetiske udtryk, og værkerne hang godt sammen med keramikken. Det var dejligt at kunne overraske på den front.

 Udover at blive en skøn dag med mange gæster, blev det – uventet – også en rejse indad. Hvor mon jeg er om 20 år? Jeg glæder mig til rejsen fremad.