Tegneren Anne Gretes Hus

Jeg har været på road-trip til Provence med min keramikmester.

Hun hedder Lise Seier Petersen og er en ud-af-boxen-tænkende og inspirerende keramiker. Jeg har været så heldig at komme i prakik hos hende allerede som teenager, da jeg startede min uddannelse tilbage i midt 90'erne.

Lise havde søgt og fået BKF's legatbolig i Provence: Tegneren Anne Gretes Hus. Et par dages kørsel ned gennem Europa, og bum! står man blandt bløde bjerge, rungende stilhed og lyserød aftenluft. Meget betagende sted.

Den lillebitte landsby, som Anne Tegners Hus ligger i, hedder Fox-Amphoux  og ligger på toppen af et bjerg. Mine dage gik med at tegne, tænke, suge lys, luft og inspiration fra området - og at skrive legatansøgning.

Det blev nogle skønne dage, og da jeg skulle hjem blev jeg kørt til Nice, hvorfra jeg tog flyet hjem til DK. Nice fik jeg ikke oplevet indefra; men turen rundt om byen var betagende med hav, bjerge og høj sol. Au revoir, Provence - håber, vi ses igen!

Link til hvem Lise Seier-Petersen er, finder du her

Hvem Tegneren Anne Grete var, og hvor huset ligger, kan du læse om her og

BKF's hjemmeside er her.