Besøg på "Clay"

Jeg har været til "artist talk" på keramikmuseet Clay i Middelfart. 

Udstillingsgruppen "Atrium" udstiller med deres forskellige værker, og de havde samlet tre fra udstillingsgruppen til at fortælle om deres arbejde. Jeg var naturligvis meget optaget af min keramikmester Lise Seier Petersens værk - både, fordi hun er min læremester, og det er spændende at følge hendes udvikling gennem årene, men også fordi hun formår at løfte det håndværksmæssigt keramiske ud af sin vanlige funktion og skabe konceptuelt.

Hendes store værk, fontænen, står midt i rummet og er fyldt med lerslikker (ler opblandet med vand,) hvori der vokser ris. Risene er nøje udvalgt og bliver belyst med et særligt lys. Et imponerende værk, som hun har modtaget en fornem pris for. -Men de værker, der rører mig mest, er hendes hånddrejede cylindre, hvori der vokser forskellige græsser (hvedegræs, tror jeg) - deres udvikling fra spirer til græs, og til sidst forfaldet er utroligt smukt. Det hele får et næsten uvirkeligt skær med de særlige vækstlamper.

Resten af udstillingen rørte mig på forskellig vis; nogle pg.a. deres sublime håndværk, andre fordi det æstetisk og arkitektonisk var en nydelse at opleve. Udstillingen kan ses t.o.m. d. 31/3 på Clay.

Mere om Lise Seier Petersen her, og Keramikmuseet Clay i Middelfart finder du her.

Herunder er fotos af nogle af Lise Seier Petersens værker fra udstillingen.