Egedal keramik i nyt magasin

Der er kommet et nyt magasin på gaden, som er dedikeret til dansk/japansk håndværk og design. Magasinet hedder "Shokunin" og er udgivet af skaberne bag Japansk Designfestival: Seidokan Japan Center i København - se mere på deres hjemmeside her. Magasinet er optrykt i et begrænset oplag, og er nummeret. Virkelig limited edition!

Jeg er meget optaget af den japanske æstetik - som jeg også tidligere har skrevet om i indlægget her (følg link) - og derfor blev jeg meget glad for invitationen til at blive vist i magasinet. Der er mange andre dygtige og talentfulde designere og kunsthåndværkere med i magasinet, og hele omdrejningspunktet er kærligheden til den enkle og naturlige æstetik som vi i Skandinavien deler med Japan - samt bæredygtighed.

"Shokunin" er et japansk begreb, og kan kort fortalt oversættes med "håndværker" eller "kunsthåndværker" - men som i flere japanske ord ligger der en dybere mening, som er svær at oversætte direkte. Der ligger et dybere lag i ordet, et åndeligt og også et socialt bevidst begreb; at man som håndværker er forpligtet til at yde sit ypperste for det fælles bedste.

Herunder kommer et par snapshot af de sider, hvor jeg figurerer i; derudover pryder et af mine værker bagsiden. Bagsidebilledet er fotograferet af Zenia Ekdal, forsidebilledet er udlånt af Yonobi Studio og viser en vase af Yuko Ando - de øvrige billeder med mit keramik+profilfoto er fotograferet af Kirstine Mengel.

Jeg siger tak for det fine samarbejde og eksponering!

Hvis du gerne vil have fat i et nummeret eksemplar, kan du følge linket her.