Journal

Exhibition in London - Tsukimi : Moon Viewing

Exhibition in London - Tsukimi : Moon Viewing

I´m very pleased to be exhibiting in the extraordinary gallery Maud and Mabel London 9th. - 18th. September.

The exhibition is...

Continue reading

A studio visit video

A studio visit video
I had visitors in my studio who caught me on camera. Continue reading

Nyt kapitel, ny hjemmeside – spritny blog!

Velkommen til mit univers her på bloggen – mit navn er Louise Egedal.

Jeg arbejder med kunsten hver dag, og mit arbejde er præget af at afsøge former, farver og kompositioner i alt det, jeg ser. Jeg har igennem mange år arbejdet med leret som det primære materiale, og det er blevet til en række skulpturer og rustik unika keramik til private, kirker og firmaer.

De senere år har jeg genoptaget maleriet, og er begyndt at kombinere mine færdigheder. Det er der bl.a. kommet en serie malerier ud af, hvor jeg maler med ler (jo, det kan man godt.) Uanset, hvilket materiale, jeg benytter, er idéen bag et værk det bærende element, og ringen er først sluttet, når værket har fundet sin rette ejer. Jeg tilstræber et naturligt og harmonisk udtryk, som er i balance med omgivelserne.

 

Louise Egedal

Jeg arbejder med et rustikt udtryk, og efterlader gerne spor fra selve processen. Dermed kan værket stadig vibrere af liv og autenticitet, både i de to- og tredimensionelle værker. Jeg henter primært inspiration fra naturen; fra gåture ved Vesterhavet, England og fra bjergene i Schweiz. Den upolerede råhed kombineret med subtil poesi tiltaler mig.

Jeg henter viden og inspiration fra bl.a. det traditionelle pottemageri med den flotte håndværkertradition, keramikerne fra midten af det 20. årh. (Gutte Eriksen, Anna Kjærsgaard, Gertrud Vasegaard) og ikke mindst den japanske ”Wabi-Sabi” æstetik, som kort fortalt betyder at se skønheden i det uperfekte. Indenfor billedkunsten er jeg periodevis optaget af Mark Rothko, Patricia Larsen (U.S.) og Franz Kline. Rytmer i bygningers linier eller fugleflugt; alt bearbejdes og bliver med tiden til nye udtryk.

Mit arbejde er præget af kærlighed til det gode håndværk og unika – både indenfor keramik og maleri. Jeg er interesseret i at se bag om et værks umiddelbare fremtoning og peger på det, som ikke er åbenlyst, med A. De Saint-Exupérys ord: ”Det væsentlige er usynligt for øjet”

Her på siden vil du få et indblik i det, jeg arbejder med. Jeg vil vise, hvor min inspiration kommer fra, hvad jeg arbejder med i atelieret samt hvor og hvornår du kan finde mig og mine ting.

 

Kort om mig:

Jeg er opvokset i Himmerland, og startede på kunstskole som 18-årig. Gik på kunstskole i 3 år i Danmark, Tyrkiet og England, og kombinerede erfaringerne her med ophold på forskellige keramiske værksteder i Danmark og Schweiz.

Startede eget værksted i 2008 – først på havnen i Odense, nu er atelieret flyttet til de rå industrihaller i  Erhvervsparken i Tommerup St. (Siden er atelieret flyttet til en renoveret stald på landet v. Tommerup St.)

Jeg udfører udsmykningsopgaver (både skulptur og maleri. Indendørs og udendørs.) Kontakt mig for nærmere info.

Privat bor jeg med min familie på landet i den fynske idyl. Jeg interesserer mig for  psykologi, religion, japansk æstetik, venner, filosofiske emner og en enkel livsstil. Af og til stikker jeg af til en storby for at se på mennesker, finurlige butikker og graffiti.

Continue reading